Om Filmstudion

Alingsås filmstudio är en ideell förening. Den bildades 1966 av ett antal film- och kulturintresserade alingsåsare. Syftet, då som nu, är att visa sevärd, värdefull film från världens alla hörn. Vi ser oss som ett bra och viktigt komplement till den kommersiella bioverksamheten. Vi arrangerar vanligen 6 visningar per höst- och vårtermin. De är öppna för alla som löst ett medlemskort och som fyllt femton år. Sedan 1987 håller vi till på bio Palladium.

När Alingsås filmstudio firade sitt 50-årsjubileum den 22 oktober 2016 gjordes ett bildspel som speglar föreningens historia. I samband med jubiléet bad vi också våra medlemmar att berätta om filmer som genom åren gjort starka intryck. Det här kollaget samlar en del av de synpunkter vi fick in.

Filmstudion har en styrelse som svarar för och driver verksamheten. Styrelsen väljs av årsmötet, till vilket alla medlemmar är välkomna.

Filmstudion tilhör, tillsammans med ett hundratal andra lokala filmföreningar över hela landet, riksorganisationen Sveriges Förenade Filmstudios (SFF). Som medlem i filmstudion har man, på egen bekostnad, också möjlighet att delta i de centrala arrangemang som SFF ordnar, såsom filmhelger och seminarier på olika teman. Det gäller även för de resor som SFF anordnar till olika utländska filmarkiv.

SFF ger också ut Sveriges äldsta filmtidskrift, Filmrutan.

sfflogga_liten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s