Aktuellt program

Våren 2019

Filmerna visas lördagar kl. 13:00 och 16.00 på Palladium, Nygatan 18. För att ha möjlighet att se filmerna behöver du lösa ett medlemskort för Alingsås filmstudio. Försäljning av kort sker på biografen vid visningstillfällena  samt vid ett förköpstillfälle på Alingsås bibliotek. Kortet kostar 200 kr och gäller för en termin. Inga andra avgifter tillkommer. Biljetter till enstaka visningar säljs inte. Åldergräns 15 år.
Välkommen !

2 februari – En fantastisk kvinna

en fantastisk kvinnax (1)

Regi: Sebastian Lelio, Chile 2017
Med: Daniela Vega, Francisco Reyes, Luis Gnecco
Längd: 1 tim 44 min

Handlingen kretsar kring Marina, som jobbar som servitris och extraknäcker som sångerska. När hennes partner Orlando plötsligt avlider, tvingas hon som transperson möta omgivningens ifrågasättanden och fördomar. Oscar för bästa icke engelskspråkiga film.

Ett kvinnoporträtt av rang, en film som handlar om att vägra vara ett offer”.
Roger Wilson, Kulturnytt P1

Medlemmarnas betyg:   (på en skala från 1-5)

23 februari – Phantom Thread

Phantom

Regi: Paul Thomas Anderson, USA 2017
Med: Daniel Day-Lewis, Vicky Krieps, Lesley Manville
Längd: 2 tim 10 min

När modeskaparen Reynolds Woodcock möter den viljestarka Alma börjar sakta men säkert kärleken skapa revor i hans tidigare så välskräddade tillvaro.

Det finstilta och komplexa manuset lurar oss sakta in i ett oerhört intrikat romantiskt och psykologiskt maktspel som får Scener ur ett äktenskap att framstå som ett barnkammarrim. Okej, nu tog jag i lite, men det är onekligen ett imponerande och eggande stycke drama.
Fredrik Sahlin Kulturnyheterna

Medlemmarnas betyg:   (på en skala från 1-5)

2 mars – Goliat

goliat

Regi: Peter Grönlund, Sverige 2018
Med: Sebastian Ljungblad, Joakim Sällquist, Cornelia Andersson.
Längd: 1 tim 28 min

När 17-årige Kimmies pappa ska avtjäna ett fängelsestraff, förväntas han ta över försörjningsansvaret för familjen och rollen som kriminell småhandlare. Har han något val?

Med metodiskt och rytmiskt flyt arbetar sig Peter Grönlund fram mot hjärtat i sitt smärtsamma och ändå ömsinta familjedrama. Och vem som är David och vem som är Goliat i dagens Sverige överlämnas till noggrann begrundan åt var och en.
Eva af Geijerstam, DN

Medlemmarnas betyg:   (på en skala från 1-5)

16 mars – Om själ och kropp

Om kropp

Regi: Ildikó Enyedi, Ungern 2017
Med: Géza Morcsányi, Alexandra Borbély, Zoltán Schneider
Längd: 1 tim 56 min

Endre arbetar som ekonomichef på ett slakteri i Budapest. När den nya kvalitetsinspektören Mária anställs passerar det inte obemärkt förbi. Det är förutsättningarna i denna oförutsägbara och, får man säga, livsbejakande berättelse. Belönad med Guldbjörnen för bästa film vid Berlins filmfestival.

‘Om själ och kropp’ är en ungersk berättelse som fullständigt sjuder av förtäckt samhällskritik. En bitterljuv, skickligt komponerad kärlekssaga om acceptans, medmänsklighet och drömmar.
Maria Domellöf -Wik, GP

Medlemmarnas betyg:   (på en skala från 1-5)

30 mars – Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Billboards

Regi: Martin McDonagh, USA 2018
Med: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell
Längd: 1 tim 55 min

Mildred är upprörd över att polisen inte verkar lägga någon kraft på utredningen av mordet på hennes dotter. Det leder till att hon får en idé.

Det är inte bara Mildred som går emot förväntade beteenden. Det som är så befriande i filmen är att varje rollfigur bär på en sorts otippad och oväntad föränderlighet. Den förhöjda dialogen är i mästarklass, med en exakt tonträff och en svart komisk tajmning.” Helena Lindblad, DN

Medlemmarnas betyg:   (på en skala från 1-5)

6 april – Sameblod

sameblod

Regi: Amanda Kernell, Sverige 2017
Med: Lene Cecilia Sparrok, Mia Erika Sparrok, Maj Doris Rimpi
Längd: 1 tim 50 min

Elle Marja går på samisk internatskola med sin lillasyster och ska snart ta över som renskötare I familjen. Samtidigt drömmer hon om ett annat liv.

‘Sameblod’ skulle kunna bli en indignationsfilm, för visst sitter man och skäms över svensk historia, men filmen är mycket större än så. Amanda Kernell har lyckats göra en rå och spännande berättelse om fördomar och förtryck, sett ur en tonårings hudlösa perspektiv.” Mia Gerdin, Kulturnytt P 1

Medlemmarnas betyg:   (på en skala från 1-5)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s