Välkommen till höstens visningar!

Vi erbjuder ett intressant och omväxlande program, med filmernas handling förlagd till USA, Norge, Pakistan, Finland, Syrien och Nepal. Det blir i vanlig ordning en spännvidd från mer berörande drama till alster med ett lättare anslag, åtminstone i något fall inryms båda i samma film.

Ladda ned höstens program och affisch [pdf].

Intresset för filmstudion är fortsatt stort. Under såväl den gångna höst- som vårterminen har vi varit över 300 medlemmar! Vi fortsätter därmed naturligtvis med dubbla visningar av filmerna, kl. 13 och kl. 16.

Förköp kommer att ske även inför denna termin. Lördag 18/8 mellan kl. 10 – 12 på Alingsås bibliotek. Betalning med Swish eller kontanter går bra. Resterande medlemskort säljs i vanlig ordning i samband med visningarna.

Det är också många som passar på att lägga sin röst och sätta betyg på filmen man just sett. Under vårterminen rönte Frantz mest uppskattning med betyget 4,3, på en skala från 1 – 5, tätt följd av Dolda tillgångar med 4,2. Sedan betygsättningen startade våren 2013 har 66 filmer betygsatts av medlemmarna. De filmer som uppskattats allra mest hittills är The Imitation Game och Jag Daniel Blake (4,6), samt Searching for Sugar Man och Mandarinodlaren (4,5). Medelbetyg, då samtliga filmer tagits med, är 3,8. Den som är intresserad kan gå in i vårt arkiv för att se vad samtliga filmer sedan 2013 fått för betyg. Där finns för övrigt en förteckning över alla filmer vi visat sedan filmstudion startade hösten 1966.

Väl mött i höst!

Filmstudion på Facebook


FILMSTUDIONS VERKSAMHET STÖDS AV:

image001

cetab

Fotografiet som pryder Alingsås Filmstudios webbplats har tagits av Scott Liddell.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s